اسماعیلی: مردمی بودن» مهمترین ویژگی جشنوارههای فجر امسال بود/ بروز مصادیق عدالت فرهنگی در جشنوارههای فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشنوارههای فجر، مردمیترین جشنوارههای هنری در تمام دنیا به حساب میآیند، گفت: در هیچ جای جهان نمیتوان چنین جشنوارههای فرهنگی-هنری متنوعی را یافت که در بازهای مشخص با حضور گسترده مردم و هنرمندان برگزار شوند.
به گزارش ستاد خبری جشنواره، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه جمعه پنجم اسفند در آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در تالار وحدت حضور یافته بود، ضمن اشاره به برگزاری باشکوه جشنوارههای فرهنگی-هنری فجر در سال جاری گفت: خوشبختانه جشنوارههای فجر امسال با حضور گرم هنرمندان و استقبال پرشور علاقهمندان هنر به سرانجام رسید.
او با اشاره به ویژگیهای جشنوارههای فرهنگی-هنری فجر گفت: «مردمی بودن» مهمترین ویژگی جشنوارههای امسال بود؛ به این معنا که این جشنوارهها در وهله نخست متعلق به مردم بودند.
اسماعیلی ادامه داد: جشنوارههای فجر، مردمیترین جشنوارههای هنری در تمام دنیا به حساب میآیند. در هیچ جای جهان نمیتوان چنین جشنوارههای فرهنگی-هنریَ متنوعی را یافت که در بازهای مشخص با حضور گسترده مردم برگزار شوند.
وی تاکید کرد: جشنوارههای فجر امسال به وضوح مردمی بودند؛ چرا که این رویدادهای فرهنگی-هنری با حضور مردم عینیت یافتند و این حضور، همگان را به تحسین واداشت. به همین خاطر است که باید قدردان مردم هنردوست ایران بود که پشت هنرمندان و آثار هنری ایستادند.
وزیر فرهنگ همچنین به حضور گسترده هنرمندان در جشنوارههای فجر اشاره کرد و گفت: قدردانی دوم باید نثار هنرمندان حوزههای مختلف باشد که به خواست مردم برای حضور در این جشنوارههای مهم لبیک گفتند و اینگونه شد که چراغ جشنوارههای امسال نسبت به همه ادوار پرفروغتر شد.
اسماعیلی ظهور «عدالت فرهنگی» را یکی دیگر از ویژگیهای جشنوارههای فجر دانست و گفت: امسال، عدالت فرهنگی را در جشنوارهها به عینه مشاهده کردیم. مثلا در سینما، فیلمهای جشنواره را با سینماسیار در دورترین نقاط کشور به نمایش درآوردیم و با برگزاری جشنوارههای منطقهای تئاتر، شور، احساس و اشتیاق را در نواحی مختلف کشور به نظاره نشستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: عدالت فرهنگی یعنی هنرمندان همه نقاط کشور بتوانند به اندازه استعدادهایشان نقشآفرینی کنند.
وی حضور پررنگ جوانان را از دیگر ویژگیهای مهم جشنوارههای فجر عنوان کرد و گفت: امیدآفرینی امتیاز ویژه جشنوارههای فجر امسال بود که در پرتو حضور و درخشش جوانها رقم خورد.
اسماعیلی یادآور شد: ایران، همواره مهد هنرمندان بوده و جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال زمینه حضور هنرمندان نسل جدید از سی و یک استان کشور را فراهم کرد.
وی توجه به اقتصاد هنر و صنایع خلاق فرهنگی را جزو کلانبرنامههای وزارت فرهنگ دانست و گفت: استقبال مردم و مسئولان سایر کشورها از آثار هنرمندان ایرانی، علاوه بر آن که نشان از عمق نفوذ فرهنگی ایران سرافراز در منطقه و جهان دارد، بیش از گذشته ما را به آینده روشن اقتصاد هنر امیدوار می کند.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابتکار «جایزه ویژه جهاد تبیین» در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی گفت: وظیفه هنرمندان است که با لسان بلیغ هنر دستاوردهای بزرگ کشور را به تصویر کشیده و جاودان کنند.
اسماعیلی در پایان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره هنرمندان درگذشته عرصه هنرهای تجسمی در سال جاری گفت: استاد حبیبالله صادقی پیش از درگذشت، با همکاری همسر خود تابلوی یکصد و ده متری داستان اسطورههای ایران از آغاز تا مراسم تشییع باشکوه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را به پایان رساند که امیدوارم این اثر در زمانی مناسب با حضور خانواده ایشان رونمایی شود.